måndag 13 maj 2013

Ett fyrfaldigt leve och Hipp Hipp Hurra!

Ett år har gått och idag fyller Crang fortfarande äldre än mig, vilket jag hoppas betyder att han kommer kola vippen först. Dagen till ära har jag bullat upp med lite tårta på redaktionen.


För att fira att han lyckats med att inte dö riktigt än tänkte jag att vi skulle reta upp oss i onödan på folk som försöker vara lite fiffiga och fyndiga när de pratar om hur många år de funnits. Vi ska också ta en titt bakåt i historien, och titta på en del betydligt viktigare saker som hände det här datumet än hans dumma födelsedag. Sen ska vi också ta och lära känna Crang lite närmre; intimare; där jag släpper in er under täcket och låter er upptäcka nya och spännande saker om Crang han kanske inte kände till själv. Men vart det spänner tänker jag inte avslöja riktigt än.


Säg för guds skull inte “jordsnurr”, och om någon som håller din familj gisslan tvingar dig säga det säg för guds skull åtminstone rätt snälla



”Wow, vilken käck och intressant personlighet du har som hänvisar till din tid på jorden med astronomiska mängder nyskapande och finess.” – Ingen person nånsin.

Inte bara får det dig att verka som en självimponerad rövhatt som spenderar dagarna med att plåga dina fakeade konton på facebook med inspirationella citat, du upprepar frasen inkorrekt. En snurr är något som sker runt sin egen axel. En topp snurrar, en propeller snurrar, ditt huvud snurrar antagligen efter den här redogörelsen, och även om du hävdar att banan runt något skulle kunna kallas för ”snurr” så beskriver ordet isåfall en cirkulär rörelse. Jordens rörelse runt solen är elliptisk.

Korrekt användande i Crangs fall är isåfall att han har levt nånstans mellan 9 496,6 och 9 497,6 jordsnurr idag. Men det är något både han och jag vet bättre än att påpeka.


Jag är ett med naturen och vi har levt tillsammans i 26 vårar!

 

Använder du det här uttrycket kommunicerar du ingenting annat än att du har en väldigt begränsad förståelse för både natur och årstid.

 Ännu en mor du gör besviken.

I dagens globala sociala format genomsnittsutbildning är årsräkning baserad på lokala väderfenomen inte bara arkaiskt, det är också korkat. Till exempel i  Afrika har de ingen vår, utan regnperioder och torrperioder. Har du levt 20 vårar är du ju fan fortfarande spädbarn i Afrika. Eller gör du som Auboriginer och studerar närvaron av olika sorters flugor för att se när ett år gått? Fan, Sverige går oftast direkt från vinter till höst direkt efter mars. Räknas inte det inte då? Människor har fan haft kalender sen tidigast 4000 innan jesus, så dags att du lär dig läsa den kanske.


Jag är född 29:e Februari och tycker det är skitkul att jag bara är fem hahahaha

 

Ingen person född 29:e Februari före 1999 har någon som helst rätt att säga att de bara fyller var fjärde år. Innan dess har skottdagen varit den 24:e Februari, så suck it, ditt skämt suger och det funkar inte.


Varför Crangs födelse inte är särskilt viktig att fira

 

13:e Maj 1450 är det år Sverige och Danmark sluter en evig fred efter en jävla massa krigande, då Sverige till slut kommer på att Norge helt enkelt inte är värt besväret och sedermera lämnar huvudvärken till danska kung Kristian I. Det förhandlades fram en evig fred där den kung som levde längst skulle få härska över alla tre riken. Nu bröt ju Danmark den här eviga freden typ några dar efter verkställandet, och det var då vi lärde oss att danskar är falska opålitliga rävar, en viktig milstolpe i Sveriges historia. Danmark försökte visserligen invadera igen 1468 och vi fajtade danskarna omkring tretton gånger men Sverige kickade ut dem på röven överlägsna nio av dem. Suck it, Danmark!

13:e Maj 1917 sticker de vänstraste av de vänstra inom Sveriges socialdemokratiska arbetarparti, med hela ungdomsförbundet under armen, för att förvänstra vänstern, och lägga den ytterst kommunistiska grunden till vad idag kallar vänsterpartiet (och högern idag kallar kommunister).
Vänstern bröt sig fri från moderpartiet för att kämpa för folkets och socialismens intressen. Efter de dubbade ”Förnyarna”  frisserade om Vänsterpartiet blev det ett hem för alla 70-tals hippies som till slut klippte sig och skaffade ett jobb. Idag, trots sitt nästintill radikala partiprogram, utövar de sin centerpolitik med pompa och mjäk.
Kanske lite av den rebelliska tandlösheten som föddes för 96 år sen också lever i Crang?

13:e Maj 1848 var första gången finlands nationalsång framfördes.
Låt oss alla ta en minut för att uppskatta detta fantastiskt patriotiska musikstycke.



Med alla dessa viktiga händelser att ha i minnet en dag som denna är det svårt att tänka sig varför nån ens skulle säga  hej till Crang idag.
Sist men inte minst är det relativt nytt att fira födelsedagar, eftersom folk tidigare sällan visste när de var födda. Därför firades namnsdag mycket större istället. Alltså ska vi gratulera varje Linn, och Linnea vi känner idag, eftersom nån institution har bestämt att just idag är deras dag. Grattis Linn och Linnea!

 Pinsamma saker Crang inte vill att du ska veta

 


Att han ens kallar sig för Crang är en hyllning till hans hemby Crâng, som ligger i utkanten av Patârlagele I Rumänien. Där är han född och uppvuxen; den enda sonen i en familj med lång och stolt yrkestradition som latrintömmare i orten. Dagarna i ända tränades han skyffla mänsklig avföring på en åsnedragen vagn från skithus till skithus. Han blev snabbt en expert på bajs, kunde känna igen människorna i byn direkt på lukt, smak och konsistensen av deras efterlämningar. Han började experimentera med sin egen kost för att kunna producera de mest potenta, kladdiga och illaluktande korvarna, och planterade dem på väl utvalda ställen där han tyckte det fattades exkrement. Än idag kommer jag ibland på honom skopandes i porslinstronen med vild entusiasm, händerna täckta i obeskrivlig gegga!
Och juste, han är en dum idiot som inte kommer ihåg folks födelsedagar! MEN EFTERSOM JAG ÄR BÄTTRE ÄN DIG SÅ SÄGER JAG GRATTIS TILL DIG PÅ DIN JÄVLA FÖDELSEDAG IALLAFALL HAHA!

Hrm. Så. Grattis Crang.


 Här har du också inför kvällens party.



/Omen22

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar